Tuesday | 21.01.25

Close
Monthly Screenings

פסטיבל אקי־נו לקולנוע יפני 2017

תעשיית הקולנוע היפני היא מהגדולות והפורות בעולם, החמישית בגודלה כיום. מעל 400 סרטים מופקים במדינת האיים מדי שנה, סרטים שממשיכים מסורת קולנועית ותיקה, שהחלה כבר ב־1897, ועומדים על כתפיהם של כמה מגדולי הבמאים של המאה ה־20 שיפן הביאה לעולם. לצד המסורת הנרחבת, הקולנוע היפני העכשווי מצליח ליצור דור של במאים צעירים משלל ז'אנרים שונים היוצרים לעצמם שם בינלאומי, ומציגים סיפורים יפנים עכשוויים שאינם נשענים על הרומנטיזציה או המיתיות של התרבות היפנית, מתמודדים עם בעיות חברתיות מקומיות, מסתכלים לאחור על העבר המלחמתי ועוסקים גם כמובן בסיפורים אוניברסליים.

במהדורתו השניה של פסטיבל אקי־נו לקולנוע יפני, אנו מביאים בפניכם בבכורה בישראל כמה מהסרטים הטובים ביותר שיצאו מיפן בתקופה האחרונה, מהז'אנרים העיקריים של הקולנוע היפני העכשווי: הדרמות המשפחתיות, המותחן הפסיכולוגי/אימה, קומדיה, מד"ב והאנימציה.

לצד במאים שאת שמותיהם כבר לומד הקהל הבינלאומי להכיר כמו נעמי קוואסה ("אן") שסרטה החדש "אל האור" יפתח את הפסטיבל השנה, וקיושי קוראסאווה ("טוקיו סונטה", "מסע אל החוף"), שסרטו החדש "לפני שנעלם" מגיע אלינו לאחר בכורתו בקאן השנה, נציג גם במאים צעירים ומבטיחים כמו ריוטה נאקאנו עם סרטו השני (לאחר "לתפוס את אבא" שהוצג בישראל), – "אהבתה מרתיחה את מי האמבט", שנבחר לאחרונה כנציג יפן לאוסקר האמריקאי, וסרטו של הבמאי יושיוקו קישי, "חיים כפולים", שגייס כמה מהשחקנים הבולטים של יפן לסרטו הראשון. השוק היפני, בהתאם למגמה העולמית הכוללת, עובר יותר לקופרודוקציות ושני סרטים מסוג זה ייכללו בפסטיבל: "גוקורוקו" – קופרודוקציה יפנית־פולנית, דרמת מתח מתוחכמת ומפתיעה שבכורתה התקיימה בפסטיבל ונציה ו"המרחק שביניהם", סרט עדין וקאמפי המשלב קאסט שחקנים יפני ודרום־קוריאני. את האנימציה נייצג השנה עם הסרט עטור הפרסים "בפינה הזאת של העולם" (זוכה פרס פסטיבל אנסי השנה) המביט לאחור לחיים ביפן בשלהי מלחמת העולם השניה.

צפייה מהנה

רוני מהדב־לוין מנהל אומנותי, מנהל סינמטק חולון

הפסטיבל ביוזמת סינמטק חולון ובהפקתו, בתמיכת THE JAPAN FOUNDATION ושגרירות יפן בישראל