במרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח באוניברסיטה העברית פועלים יחדיו חוקרים מתחומים שונים, ביניהם תיאורטיקנים, אנשי מדעי המחשב, פסיכולוגים קוגניטיביים וחוקרי מדעי החיים והרפואה. במרכז מתקיים מחקר רב תחומי המוביל לתובנות חדשות על היחס שבין "חומר" ל"רוח", על שאלת הרצון החופשי והמודעות ועל שורה של שאלות הקשורות למהות האדם וייחודו בטבע. נדבך בחזונו של מרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח הינו קיום דו־שיח בין החוקר לאדם מן השורה, זה המתעניין בהשלכות חקר המוח ומושפע מהן ישירות. אמצעות הרצאות על המוח הפתוחות לציבור, תערוכות מוח מתחלפות, אירועי תרבות, חומר הסברה כתוב וסיעור מוחות משותף, מנגיש המרכז את חקר המוח למתעניין באשר הוא. שבוע האמנות והמוח מחזק את הקשר בין הקהילה והאקדמיה ומעורר את המודעות הציבורית לחשיבות חקר המוח.
חוש הטעם: מיתוסים, טעימות ותגליות מדעיות
טעימה מהחיים
ארתורו הוא שף בן 40 שנשלח לעבודות שירות. הצעירים שהוא מלמד בישול נמצאים על הקשת האוטיסטית וכאשר אחד מהם נבחר להשתתף בתחרות בישול בטוסקנה, ארתורו נאלץ ללוות אותו. מה שמתחיל כמסע בלתי אפשרי הופך לקשר אמיתי שמלמד את ארתורו מהו הטעם האמיתי לחיים.