לרגל מאה שנה להולדתו של פייר פאולו פזוליני (1922-1975), החוג ללימודים רומאניים באוניברסיטה העברית וסינמטק ירושלים משלבים כוחות כדי לחגוג את מורשתו.
המשורר ובמאי הקולנוע פייר פאולו פזוליני הותיר חותם בלתי נמחה על הספרות והתרבות האיטלקית והעולמית. פזוליני, שלא אחת מוגדר כאחרון משוררי הציבור של איטליה, פעל בשדות אומנות רבים ושונים: שירה, תאטרון, פרוזה וקולנוע. הרוח המהפכנית חסרת המנוחה שלו השפיעה רבות על עולם האומנות כמו גם על גישתו בענין התמורות הפוליטיות, החברתיות והכלכליות שעברו על איטליה אחרי מלה"ע השניה – ושזכו לביקורת חריפה מצידו.
במהלך חודש יוני יוקרנו בסינמטק 11 מסרטיו הידועים של פזוליני, החל מסרטו הראשון "אקטונה" (1961) ועד לסרטו האחרון הפרובוקטיבי "סאלו או 120 ימי סדום" (1975). לפני מרבית הסרטים תתקיים הקדמה קצרה של מומחה בתחום בנושא שבו עסק פזוליני.
סדרה זו תגיע לשיאה ב-20.06 עם הקרנה של הסרט "סיור אתרי צילום בפלשתינה" (1965). הקרנה זו היא אירוע הפתיחה של הכנס הבינלאומי "פזוליני 'באור המזרח'" שיתקיים באוניברסיטה העברית בימים 20-22.06.22. הכנס יחגוג מאה שנים להולדתו של פייר פאולו פזוליני ויקדיש את תרומותיו לניתוח ביקורתי וחדשני על מבטו המגוון של פזוליני כלפי ה"מזרח" בתחומי המדיה השונים בהם הוא עסק (שירה, פרוזה, מסה, קולנוע). הדוברים יציגו מבטים חדשים לגבי אופן הייצוג של פזוליני את המזרח וכן יגיבו אליו. בפאנלים ישתתפו חוקרי יצירתו של פזוליני, כמו גם מומחים לאזורים הגיאוגרפיים והתרבותיים שפזוליני כלל ברעיון שלו של ה"מזרח", על מנת להציע פרספקטיבה רבת-מוקדים על הנושא. חוקרים צעירים ומבוססים, מקומיים ובינלאומיים יתכנסו יחדיו בירושלים כדי לדון בעבודתו של פזוליני "באור המזרח העכשווי" - משפט השאול משירו של פזוליני הפותח את מחזור השירים "שחר דרומי" - בתקווה להאיר לא רק את העבר, אלא גם את ההווה.