הקרנות נוספות של הסרט
לפני ההקרנה הרב ד"ר שרון שלום, ראש הקתדרה הבין לאומית לחקר יהדות אתיופיה בקרייה האקדמית אונו, הבמאי לוי זיני ומהרטה ברוך רון, בשיח על היסטוריה, מסורת, תרבות ואמונה.
לפני ההקרנה הרב ד"ר שרון שלום, ראש הקתדרה הבין לאומית לחקר יהדות אתיופיה בקרייה האקדמית אונו, הבמאי לוי זיני ומהרטה ברוך רון, בשיח על היסטוריה, מסורת, תרבות ואמונה.
באתיופיה הצמידו להם את כינוי הגנאי פלאשים שפירושו גרים, זרים. בארה"ב העדיפו את המונח Black Jews, בישראל הם יהודי אתיופיה. הם עצמם מעדיפים להיקרא 'ביתא ישראל'. בניו של שבט יהודי עתיק יומין שהצליחו במשך למעלה מ-2500 שנים של ניתוק לשמור על זהות נבדלת, תוך שהם משוכנעים שהם אחרוני היהודים בעולם. רק בראשית המאה ה-20, בזכות עיקשותם של יחידים, חודש הקשר של בני 'ביתא ישראל' עם אחיהם היהודים והחלה 'יציאת אתיופיה'. סיפור "יציאת אתיופיה" הוא סיפורה של כמיהה דתית יוקדת שהועברה מאב לבן, במשך אלפי דורות, לירוסלם שחוטי זהב קשורים בה, ירוסלם שהייתה לירושלים, בירת מדינת ישראל. זהו סיפורם של מעשי גבורה מעוררי השתאות של קהילה ויחידים, של פעילות חשאית נועזת שבה לקחו חלק לוחמי 'המוסד' ויחידות העילית של צה"ל, זהו סיפור של התגייסות יהודית כלל עולמית כדי להציל שבט יהודי מכליה.
ירוסלם מביא אל המסך את סיפור השיבה של בני 'ביתא ישראל', מסע דרמטי, רב תהפוכות ועלילות שנפרס על פני כמעט כל המאה ה-20. אירוע מכונן בעל ממדים תנ"כיים, עוד דף מפואר בהיסטוריה היהודית והישראלית. רק לקראת סוף המאה ה-20, לאחר מסע תלאות ארוך ומפותל, הגיעו בני 'ביתא ישראל' אל מדינת היהודים, אל ישראל. החיבוק האוהב שהורעף עליהם עם הגעתם, גווע במהירות ופינה את מקומו לקשיי השתלבות במדינת ישראל המודרנית, בני ביתא ישראל, כעולים רבים מתפוצות אחרות ובזמנים אחרים, נדרשו לוותר על ייחודם בדרך לקבלה מלאה ע"י הממסד הדתי והחברה הישראלית. התהליך הזה עדיין בעיצומו.