עשור לפטירת ליה ון ליר מייסדת הסינמטק:
התכנית השנתית המציגה יצירות העוסקות בסיפורי נשים, העצמה נשית ובכוחן לחולל שינויים חברתיים, תרבותיים, כלכליים ופוליטיים
סינמטק ירושלים מציין עשור לפטירתה של ליה ון ליר, מייסדת הסינמטק עם "ליה פסט", תכנית שנתית המוקדשת למורשתה ואת מקומה של ליה כאישה חלוצית. התכנית מבקשת לשים במרכז הבמה סרטים שעוסקים בהעצמה נשית, בכוחן של נשים לעורר שינויים תרבותיים וחברתיים, ואת החוויות המגוונות שמעצבות את חייהן עם מגוון הסרטים והסיפורים המוצגים בתכנית מגלמים, בדומה לרוחה של ליה, את החוסן, היצירתיות והאומץ של נשים לאורך ההיסטוריה ובימינו.
"רוצי אמא" הוא סיפורה מעורר ההשראה של ביטי דויטש, רצת המרתון החרדית שכנגד כל הסיכויים וציפיות חברתיות שואפת להגיע לאולימפיאדה; "שמבהאלה" הנפאלי הוא חוויה וויזואלית ורוחנית של גילוי עצמי; "מקום משלה" עוקב אחר קבוצה של נשים השואפות ליצור זהות ומרחב משלהן בעולם שלעתים קרובות מתעלם מהחלומות והשאיפות שלהן; " E.1027 איילין גריי והבית על הים", סרט תיעודי על המעצבת המבריקה איילין גריי, שעיצובה החדשני אתגר את המוסכמות וביסס את מורשתה באדריכלות; סיפורה של אחותו של מוצרט שכישרונה נותר בצל אחיה המפורסם מובא לראשונה ב"אחותו של מוצרט"; הקומדיה הבריטית הממזרית, "מכתבים קטנים מרושעים" ועוד.
ליה הקימה וביססה את תרבות הקולנוע בארץ והפכה לפנים של הקולנוע הישראלי בעולם. בשנת 1955 יצרה, ביחד עם שותפה לחיים וים, את מועדון הסרט הטוב בחיפה, מה שיהפוך ברבות הימים לארכיון הסרטים הישראלי. בשנות ה-70 ייסדה את סינמטק חיפה ועזרה להקים את סינמטק תל אביב ומאוחר יותר את סינמטק ירושלים. בשנת 1984 ייסדה את פסטיבל הקולנוע הבינלאומי הראשון בישראל. היא ניהלה את סינמטק ירושלים עד שנת 2008 והייתה נשיאתו עד יום מותה. ון ליר זכתה להערכה והכרה בינלאומית שאין שני להם והיוותה ומהווה דוגמה ומופת עבור ממשיכות וממשיכי דרכה בסינמטק.