מגפת הקורונה שפקדה את העולם בשנתיים האחרונות גרמה משברים חריפים כמעט בכל תחומי החיים, והעצימה את האתגרים שמדינות רבות ברחבי העולם מתמודדות עימם בשנים האחרונות. גם בתורכיה, המשבר הנוכחי הצטרף אל האתגרים והקשיים שהמדינה התמודדה עימם בעשור האחרון: ניסיון ההפיכה ב-2016, מתחים פוליטיים וחברתיים, גלי ההגירה והפליטים הסורים, הסכסוכים האתניים, ואף סדרה של אסונות טבע חמורים שפקדו את המדינה בחודשים האחרונים. המתחים המתמשכים בתורכיה – בין ישן לחדש, בין דתי לחילוני ובין לאומי לרב-תרבותי – התעצמו ביתר שאת ואף תחומי האמנות והתרבות חוו משבר עמוק אשר הגביר את תחושת התמוטטות הסדר הישן ואת התהוותה של מציאות חדשה.
שבוע הקולנוע התורכי בסינמטק הוא סדרת סרטים והרצאות שיזם מכון ון ליר בירושלים ובשיתוף סינמטק ירושלים. הסדרה מתקיימת זו הפעם השלישית, והיא מבקשת להביא אל הצופים בישראל מעט מן האתגרים והמתחים, הנופים, הטעמים, המוזיקה והפסיפס האנושי של תורכיה בעבר ובהווה. סרטי הסדרה אשר נבחרו בקפידה ורבים מהם הוצגו בפסטיבלי קולנוע ברחבי העולם ואף זכו בפרסים, מעניקים זוויות ראייה מעניינות וייחודיות וחושפים את סיפורם של האנשים בתורכיה ואת האתגרים הניצבים לפניהם. הסרטים מלווים בהרצאות מפי חוקרי תורכיה, שיציעו נקודות מבט מקוריות וחדשניות על יצירות הקולנוע ויקשרו אותן למציאות שבה הם נוצרו.
אנו מאחלים לכם חוויית צפייה ייחודית ומעשירה,
ד"ר צמרת לוי-דפני
מכון ון ליר בירושלים
ב-20.10 יתקיים אירוע במכון ון ליר בירושלים
פאנל בהשתתפות: בני ציפר, ד"ר דויגו אטלס, פרופ' משה צוקרמן, ד"ר קציעה אלון וד"ר צמרת לוי-דפני
המלכה ליר (תורכיה 2019)
בימוי: פלין אסמר | בכפרים שבדרום תורכיה הוקמה לפני כשני עשורים קבוצת שחקניות חובבות שהעלו קטעי משחק על המציאות של חייהן. הבמאית פלין אסמר תיעדה אותן לפני 15 שנה ולפני כשנתיים חזרה אל גיבורותיה ויצאה ללוות את הקבוצה למסע ברחבי תורכיה, כשחברותיה נודדות בין כפרים שונים ומציגות לפני התושבים עיבוד מקומי מאד של "המלך ליר".