אנו מתכבדים להציג לקהל הישראלי את המהדורה השניים עשר של Cinema Italia, פסטיבל הסרטים האיטלקי בישראל, פרויקט תרבות בהפקת Adamas, איטליה - ישראל בשיתוף עם מכוני התרבות האיטלקיים של תל אביב ושל חיפה, CINECITTA והסינמטקים בישראל.
כמו בכל שנה, גם במהדורה זו נציג שני חלקים עיקריים: חלק עכשווי בו יוצגו סרטים מבין הטובים של השנה האחרונה באיטליה. והחלק הקלאסי יוקדש לבמאי האיטלקי הגדול מריו מוניצ'לי ובו נציג מספר מסרטיו הטובים ביותר, וביו היתר "אנו הגנבים" ו"המלחמה הגדולה".
סרט הפתיחה של התוכנית העכשווית יהיה סרטו החדש של הבמאי פרזן אוזפטק "יהלומים" (באדיבות קולנוע חדש) המספר את סיפורו של במאי קולנוע האוסף סביבו את שחקניותיו האהובות – אלו שעבד איתן ואלו שאהב. הוא מתבונן בהן, שואב השראה וכותב תסריט שנוטל את סיפוריהן אל רומא של שנות ה-70. כמו כן בתוכנית הסרט האחרון של פאולו ג'נובזה (במאי "זרים מושלמים") "השיגעון שלנו" (באדיבות סרטי נחשון) אשר חוקר את מסתורי המוח ה"משוגע" שלנו באינטליגנציה ובמקוריות. בתוכנית גם הסרט האיטלקי המועמד לאוסקר "כלת ההר” של פאולה ראנדי וגם סרטו החדש של פאולו סורנטינו, “הנערה מנאפולי” (באדיבות קולנוע לב).
סרטים וסיפורים רבים, כפי שרק הקולנוע האיטלקי יודע לספר.
צפייה מהנה
רוני פלוס, מנהל אמנותי Cinema Italia







