סגור
לתכנית החודשית

as_needed

חוש הטעם: מיתוסים, טעימות ותגליות מדעיות
טעימה מהחיים
בימוי: פרנצ’סקו פלאשי | 92 דקות

הקרנות נוספות של הסרט

האם כולנו תופסים חומר מסוים כבעל אותו טעם? האם אפשר "לתכנת" את עצמנו להעדפות טעם שונות, או לשנות את הטעם הנתפס על ידי תוספת של טעם אחר או ריח? בהרצאה קצרה זו, חוברים בני הזוג השף אבנר ניב מרצה למזון וליין ומי שהקים את הסלואופוד בישראל ופרופ' מאשה ניב, חוקרת בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה באוניברסיטה העברית, לספר על חוש הטעם. המשתתפים יוכלו להשתתף בטעימה ולגלות עובדות מפתיעות על עצמם ועל פקעיות הטעם שלהם, ולבסוף לקבל מתכון מעניין של טעמים מפתיעים למי שירצה להתנסות בבית.

איטליה 2018 | 92 דקות| איטלקית | תרגום לעברית

ארתורו הוא שף בן 40, עם אישיות מספיק סוערת כדי לחסל את המסעדה שלו, לסבך אותו בפלילים ולשלוח אותו לעבודות שירות. הצעירים שהוא מלמד בישול נמצאים על הקשת האוטיסטית וכאשר אחד מהם נבחר להשתתף בתחרות בישול בטוסקנה, ארתורו נאלץ ללוות אותו. מה שמתחיל כמסע בלתי אפשרי הופך לקשר אמיתי שמלמד את ארתורו מהו הטעם האמיתי לחיים. על התסריט חתומים מי שכתבו את “זרים אינטימיים” וגם כאן הם מלהטטים היטב בין נופים, תבשילים וטיפוסים כדי ליצור קומדיה איטלקית עכשווית שמצליחה לסחוט היטב חיוכים ורגשות.